Hemen hemen her bölümde fazlasıyla mezun verilen ülkemizde, açılan her pozisyon yüzlerce hatta kimi zaman binlerce başvuru alıyor. Ve tabi ki insan kaynakları çalışanları tek bir pozisyonla ilgilenmedikleri gibi her pozisyon için gelen bütün cvleri detaylı incelemeye de vakit ayıramamaktadırlar.
İşte bu aşamada öz geçmişinizi öne çıkarabilecek; “beni incele” diye sinyaller verebilecek bir şeye ihtiyacınız var.
Ön yazı!
Öz geçmişi hazırladık bir de ön yazı çıktı başımıza demeyelim lütfen 🙂
Peki, nedir bu ön yazı?
Kapak yazısı adı da verilen ön yazı; öz geçmişinizi farklılaştırmak adına, sizi ve öz geçmişinizi şirketler gözünde özelleştiren; çok vakit almayan ancak kurumsal şirketlerde hatırı sayılır etkiye sahip olan bir araçtır. Sizi niçin görüşmeye davet edelim sorusunun karşılığıdır.
Peki, ön yazımız nasıl olmalıdır?
- Sizin gözünüzde, sizi, size ait bir üslupla anlatsın. Öz değerlendirmenizi yapabildiğiniz, kendinize karşı da dürüst olduğunuz ve okuyan herkesin anlayabileceği bir dilden bahsediyoruz.
- Kendinizi ve uzmanlık alanlarınızı öne çıkaran ifadelere yer vermelisiniz. Hangi özelliğiniz sizi diğer adaylardan farklı kılıyor ya da bir adım öne geçiriyor?
- Pozisyona ve kuruma has olsun. Her kuruma ya da her pozisyona aynı ön yazıyı kopyalamak ön yazıyı sadece yazmış olmak için yazdığınızı gösterir. Bu da hiç istekli bir aday profili çizmez.
- Firmaya sağlayabileceğiniz değerleri belirtiniz. Burada aslında bir nevi amaçlarınız ortaya çıkıyor. Yani sadece hayatınızı devam ettirmek için mi çalışıyorsunuz yoksa bulunduğunuz kuruma artı değer sağlamak ve kendi gelişiminiz sürdürülebilir hale getirmek için mi?
- Başvurduğunuz şirkete ait minik notlar ya da bilgiler, öz geçmişi değerlendiren dikkatini üzerinize çekmenize destek olacaktır.
Düşünsenize; istatistiklere göre adayların sadece ¼ ünün ön yazı yazdığı bir yarışta, dört kişiden biri olmayı kim istemez ki?
canım bloğun çok başarılı olmuş.Sıkmadan anlatmışsın.tebrik ederim.umarım bol okunan bir blog olur.
Teşekkür ederim ablacım 🙂